Elle Keramikk sjeldent askebeger.

Elle Keramikk sjeldent askebeger.
Elle 809

søndag 27. mars 2022

Tilskudd til samlingen siden siste innlegg.

 Hei.

Noen nye gjenstander siden Januar er det blitt. Stadig nye dekorer og fasonger finner veien til meg :-) Noe er vel nye produksjoner av gamle ting, men har fått ny merking. Men er jo utrolig artig at nye dekorer og ikke minst fasonger dukker opp. Har et ganske stort arkiv med bilder av dekorer og fasonger som jeg ikke har og har tenkt å plukke ut det som er spesielt og legge det ut etter hvert, men først det nye som er kommet i hus.

Først en urne igjen med kjent dekor. Denne har to hanker og er en ny fasong for meg.

Denne er merket (dypstemplet) under med 953 og P. Da er fasongen 953 og P står antageligvis for Peder Bakken som har dekorert denne. Den er hele 49,5cm høy.

Så et flott fat av Grethe Wold med dekor som jeg ikke har sett før. Det ble nok laget mange slike fat med forskjellige dekorer/bilder. De har ikke egen nummerering, men kunne ikke motstå dette.

Merkingen under på dette er 100-D.  GW. Da er 100 fasongen, mens D vet jeg ikke hva står for, men muligens kun at det er en fri dekor. GW er altså Grethe Wold. Fatet har en diameter på 30cm.

Her er nok et fat som ikke har dekornummer. Det er nok fra forholdsvis tidlig produksjon da det er ganske tykt i godset og var også så spesielt at jag bare "måtte ha det" :-)

Dette må vel kalles et Valentines fat? Usikker hvilken vei dekoren er tenk her, men jeg synes det ser ut som en blomst, selv om hjerte da kommer feil vei? Dette er merket med 104-  b. Fasong 104 med ukjent kunstner. Diameteren er 32,3cm.

Så en ny fasong:-) En skål med peddig hank. Disse har jeg ikke sett så mage av i løpet av årene jeg har samlet. Dessverre er peddigen veldig skjør og sprø over tid, så disse er vanskelig og pakke og å få hel frem i forsendelsen. Denne var også brukket da jeg fikk den, men med litt Karlsons lim ble den grei igjen.

Denne er merket med 650-B5  Å. Fasongen er da 650 og dekoren er B5. Hvem Å er vet jeg ikke. 
Den er 15,3cm i diameter og selve skålen er 3,2cm høy. 

Fant dette fatet som nok er fra tidlig periode. Har dekoren fra før, men syntes det var i så flott stand at jeg ville ha det.


Merkingen på dette er 141/18  R.  b.P. Da er fasongen 141 mens dekoren er 18. Bokstavene vet jeg ikke hva står for. Diameter er 28,5cm.

Så kommer en ny dekor. Avlangt fat i kjent fasong.

Dette er en av de mange dekorene av Harald Lahn og er merket 520.HL72  Cu. Fasong 520 med ny dekor for meg HL72. Dekorert av Cu som jeg ikke vet hvem er. Lengden på dette er 35cm og 18,2cm på det bredeste.

Til slutt i dag noen skåler som det finnes mange varianter og farger av. Mange av de minste er ikke merket bestandig, men disse var det, og er en ny fasong for meg.

Disse er også laget av Harald Lahn med merking 753  HL. Ny fasong 753 altså. Diameter på disse er 13,6cm. Jeg har også tilsvarende merket 711  HL med diameter 9cm og 712  HL med diameter 11cm.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar